Volg ons op
Volg ons op Facebook


Bijgewerkt op
14-08-2017
Transporten


Hulpgoederen naar Roemenië

Transport naar Roemenië op 27 november 2015

Vanmorgen 27 november 2015 hebben 9 medewerkers van Kringloopwinkel Op Dreef een trailer geladen met ca. 37 m3 aan goederen.
De vrachtwagen moet eerst worden “opgehaald” bij de parkeerplaats van het Bolwerk, want zijn TOM TOM heeft gezegd dat hij via de Menneweg en de Rusthofflaan moet rijden.
Maar heeft zich als het ware in de Rusthofflaan klem gereden en kan niet verder naar de Essenlaan. Daarom is hij helemaal achteruit teruggereden naar de parkeerplaats voor het Bolwerk. Het wegrijden vanaf de parkeerplaats van het Bolwerk wordt echter weer bemoeilijkt door verkeersborden en paaltjes.
Uiteindelijk staat de trailer een half uur later voor de deur van “Le Depot”, waar heel veel dozen inmiddels klaar staan.
Voor Bilghez worden eerst 145 dozen met kleding geladen. Hierbij zit ook wat speelgoed voor de kleuterschool. Daarna 312 dozen voor Tileagd. Hierbij zijn ongeveer 13 dozen voor het ziekenhuis, en 8 dozen voor de dokter. In de dozen zit naast de uitgezocht kleding, de 55 schoenendozen voor de kinderen, gebreide spullen van de HobbyGroep van de Protestantse Gemeente Sassenheim (gaat naar Diaconie in Tileagd), een doos Engelse boeken en daar tussen twee dozen met bloembollen. Ook wordt wat speelgoed van de actie “Goedzak” van AH meegegeven voor de kleuters. (De rest moet nog worden uitzocht)
Ook is een elektrische piano voor de Reformatorische kerk en een rolstoel, een looprek en krukken werden meegegeven.
Kleding naar Oekraïne

Sinds augustus 2002 is het Pastoraal Fonds in staat om in samenwerking met diverse transporteurs transporten met goederen rechtstreeks naar Oekraïne te verzorgen. Per jaar worden ca. 2000 (verhuis- en bananen)dozen met kleding, verbandmiddelen, incontinentiemateriaal en loophulpmiddelen opgestuurd naar Oekraïne. Het transport wordt dan eerst in een gebouw voor opslag en distributie in Beregowo opgeslagen waar het Pastoraal Fonds een douaneruimte huurt. Als het transport na ca. drie tot vijf maanden wordt vrijgegeven door de douane worden vanuit dit depot de goederen rechtstreeks over een zestal dorpen verdeeld en weet het Pastoraal Fonds zeker dat de goederen op de juiste plaats terecht komen.Vooral de allerarmste mensen krijgen de kleding. Veelal zijn dit mensen op leeftijd die moeten leven van een zeer karig pensioen of vaak geheel geen pensioen. Ook zijn er veel alleenstaande ouders die in aanmerking komen.

Op donderdag 17 augustus 2017 zijn door medewerkers van Kringloopwinkel Op Dreef in totaal 639 dozen geladen. Vooral verhuisdozen, bananendozen en een groot aantal zeer grote dozen. Naar schatting ruim 35 m3 aan goederen.
De dozen waren gevuld met: dameskleding (230), herenkleding (95), kinderkleding (52), babykleding (35), schoenen (60), donkere kleding (10), dekens (40), gordijnen (10), linnengoed (50) ondergoed (7), sportartikelen (20), brillen (1), lappen stof (8), incontinentiemateriaal (11),
14 beeldschermen voor Pc’s (5) en verbandmiddelen voor doktersposten (5).

Ogenschijnlijk lijkt dit een groot transport, maar als u bedenkt dat bijvoorbeeld de 230 dozen met dameskleding over zeven dorpen moeten worden verdeeld, dan zijn het ongeveer 30 dozen per dorp. Als in die dorpen gemiddeld 75 personen van deze gift gebruik maken, dan betekent dit slechts enkele kledingstukken per persoon. Zo worden ook de dozen met andere goederen over de dorpen verdeeld. Naar doktersposten, scholen en sportverenigingen wordt speciaal door hen gevraagde goederen opgestuurd.

Naast deze transporten geeft het Pastoraal Fonds met de opbrengst van de verkochte artikelen in Kringloopwinkel Op Dreef veel financiële ondersteuning aan projecten in Oekraïne (voorbeelden hiervan ziet u in de Koffiecorner van Kringloopwinkel Op Dreef) en kan het nodige onderhoud aan scholen, kinderdagverblijven en doktersposten blijven doorgaan.