Volg ons op
Volg ons op Facebook


Bijgewerkt op
27-12-2017
Transporten


Hulpgoederen naar Roemenië


Jaarlijks worden één of twee transporten met hulpgoederen naar een tweetal dorpen in Roemenië verzorgd door Kringloopwinkel Op Dreef, in naam van het Pastoraal Fonds. De goederen gaan voornamelijk naar Tileagd en Bilghez.

In de uitzoekruimte van Kringloopwinkel Op Dreef aan de Kagerdreef 51A te Sassenheim zoeken een aantal dames op verschillende dagen in de week de binnengebrachte dames-, heren-,jongens-, meisjes-, babykleding, schoenen, sportartikelen, medische artikelen, enz. uit. De uitgezochte goederen worden netjes verpakt in dozen (vooral verhuis- en bananendozen).
De gevulde dozen worden vervolgens opgeslagen tot een volume van ca. 35 m3. Dit houdt in zo'n 400 - 500 dozen.

Het laden van de vrachtauto wordt gedaan door medewerkers van Kringloopwinkel Op Dreef. Een klein overzicht van de transporten:

Kledingtransport op 17 november 2016

Op donderdag 17 november 2016 is door medewerkers van Kringloopwinkel Op Dreef een transport voor een viertal plaatsen in Roemenië geladen. In totaal zijn 630 dozen van verschillende afmetingen in de trailer geladen. Ook ging een elektronisch orgel voor de Reformatorische kerk in Tileagd en een personen tillift voor het Ziekenhuis “dr. Pop Mircea” in Marghita op transport. De meeste dozen zijn bestemd voor Tileagd, zo’n 411. De dozen bevatten naast kleding ook de schoenendozen die in de Protestantse kerken in Sassenheim door kinderen zijn gevuld met speelgoed (voor de kinderen aldaar), medische artikelen voor de plaatselijke dokterspost en het ziekenhuis in Marghita, door de HobbyGroep van de Julianakerk gebreide artikelen voor de dokterspost en de diaconie in Tileagd en het Kindertehuis “Kajanto Maria” in Aleşd.
Voor de Middenschool zijn dozen met Engelse boeken, sport- en spelartikelen en een tiental platte beeldschermen meegegaan. De kleuterschool krijgt speelgoed die afkomstig is van de actie “Goedzak” die momenteel ook bij AH in Sassenheim wordt gehouden.
Voor het dorp Bilghez werden in totaal 219 dozen geladen. Naast de dozen met kleding gaan naar dit dorp ook met speelgoed gevulde schoenendozen, speelgoed voor de kleuterschool en gebreide artikelen voor jonge moeders.
Op 21 november 2017 is het transport in Tileagd en Bilghez gelost.
Kledingtransport op 24 november en 1 december 2017

Op vrijdag 24 november en vrijdag 1 december 2017 zijn door medewerkers van Kringloopwinkel Op Dreef een tweetal transporten voor vier plaatsen in Roemenië geladen.
In totaal zijn bij deze twee transporten 698 dozen van verschillende afmetingen in de trailers geladen. Voor Tileagd zijn verschillende projectieschermen, een rolstoel, incontinentiemateriaal wandelstokken, kerstversiering, posters e.d. meegegeven. De meeste dozen zijn bestemd voor Tileagd, zo’n 493. De dozen bevatten naast kleding ook de schoenendozen die in de Protestantse kerken in Sassenheim door kinderen zijn gevuld met speelgoed (voor de kinderen aldaar), medische artikelen voor de plaatselijke dokterspost en het ziekenhuis in Marghita, door de HobbyGroep van de Julianakerk gebreide artikelen voor de dokterspost en de diaconie in Tileagd. Voor het Kindertehuis “Kajanto Maria” in Aleşd zijn kerstartikelen meegegeven waarmee de kinderen het een en ander kunnen versieren.
Voor de Middenschool zijn dozen met Engelse boeken en sportartikelen meegegaan.
De kleuterschool krijgt speelgoed die afkomstig is van de actie “Goedzak” die momenteel ook bij AH in Sassenheim wordt gehouden.
Voor het dorp Bilghez werden in totaal 205 dozen geladen. Naast de dozen met kleding gaan naar dit dorp ook met speelgoed gevulde schoenendozen, speelgoed voor de kleuterschool en gebreide artikelen voor jonge moeders.
Op 26 november 2017 en 2 december 2017 zijn de transporten in Tileagd en Bilghez gelost.Hulpgoederen naar Oekraïne


Sinds augustus 2002 is het Pastoraal Fonds in staat om in samenwerking met diverse transporteurs transporten met goederen rechtstreeks naar Oekraïne te verzorgen. Per jaar worden ca. 2000 (verhuis- en bananen)dozen met kleding, verbandmiddelen, incontinentiemateriaal en loophulpmiddelen opgestuurd naar Oekraïne. Het transport wordt dan eerst in een gebouw voor opslag en distributie in Beregowo opgeslagen waar het Pastoraal Fonds een douaneruimte huurt. Als het transport na ca. drie tot vijf maanden wordt vrijgegeven door de douane worden vanuit dit depot de goederen rechtstreeks over een zestal dorpen verdeeld en weet het Pastoraal Fonds zeker dat de goederen op de juiste plaats terecht komen.Vooral de allerarmste mensen krijgen de kleding. Veelal zijn dit mensen op leeftijd die moeten leven van een zeer karig pensioen of vaak geheel geen pensioen. Ook zijn er veel alleenstaande ouders die in aanmerking komen.

Kledingtransport op 16 februari 2017

Op donderdag 16 februari 2017 zijn er door medewerkers van Kringloopwinkel op Dreef 528 dozen met kleding, 12 dozen met pampers, 5 dozen metspeelgoed, 4 dozen met verbandmiddelen, 3 dozen met doelnetten, 3 dozen met lappen stof, 1 door voor de vroedvrouw en 15 wandelstokken geladen voor de 7 dorpen in Oekraïne.


Kledingtransport op 8 mei 2017

Op maandag 8 mei 2017 zijn door medewerkers van Kringloopwinkel Op Dreef weer 495 dozen met kleding, schoenen, dekens, enz. geladen voor de Karpaten in Oekraïne. Daarnaast waren 36 dozen gevuld met bijzondere artikelen, zoals incontinentiemateriaal, gebreide artikelen van de HobbyGroep van de Protestantse Gemeente Sassenheim en ontvangen tijdens het inbrengen van kleding, Engelse jeugdboeken, verbandmiddelen en wandelstokken voor de doktersposten, speelgoed voor de kleuterschool. In totaal ca. 35 m3.
De dozen zullen nu eerst naar het douanedepot in Beregowo worden gebracht, waar het naar verwachting 3 – 4 maanden zal blijven staan voordat goedkeuring wordt verkregen deze dozen het aan de contactpersonen van het Pastoraal Fonds af te geven. Ook het vorige transport van begin februari 2017 heeft zolang in het douanedepot gestaan.Kledingtransport op 17 augustus 2017

Op donderdag 17 augustus 2017 zijn door medewerkers van Kringloopwinkel Op Dreef in totaal 639 dozen geladen. Vooral verhuisdozen, bananendozen en een groot aantal zeer grote dozen. Naar schatting ruim 35 m3 aan goederen.
De dozen waren gevuld met: dameskleding (230), herenkleding (95), kinderkleding (52), babykleding (35), schoenen (60), donkere kleding (10), dekens (40), gordijnen (10), linnengoed (50) ondergoed (7), sportartikelen (20), brillen (1), lappen stof (8), incontinentiemateriaal (11),
14 beeldschermen voor Pc’s (5) en verbandmiddelen voor doktersposten (5).

Ogenschijnlijk lijkt dit een groot transport, maar als u bedenkt dat bijvoorbeeld de 230 dozen met dameskleding over zeven dorpen moeten worden verdeeld, dan zijn het ongeveer 30 dozen per dorp. Als in die dorpen gemiddeld 75 personen van deze gift gebruik maken, dan betekent dit slechts enkele kledingstukken per persoon. Zo worden ook de dozen met andere goederen over de dorpen verdeeld. Naar doktersposten, scholen en sportverenigingen wordt speciaal door hen gevraagde goederen opgestuurd.Schoolmeubilair naar Gát in Oekraïne op donderdag 5 oktober 2017
Kringloopwinkel Op Dreef te Sassenheim brengt door verkoop van tweedehandse goederen geld bijeen om projecten van het Pastoraal Fonds in Roemenië en Oekraïne te financieren.
Regelmatig wordt tijdens de bezoeken aan Oekraïne en Roemenië gevraagd of er ook schoolmeubilair voor kleuterscholen en lagere scholen kan worden opgestuurd. Ook in de maand mei van dit jaar werd die vraag opnieuw in het plaatsje Gát in Oekraïne gesteld. Graag zouden zij leerlingen sets, tafels, stoelen, kasten e.d. ontvangen. Omdat dit zelden wordt aangeboden kunnen wij hen bijna nooit helpen. Maar toch ………..
Na het lezen van de krantenberichten over de sluiting van De Rembrandtschool te Lisse is contact gezocht de Stichting voor Protestants-Christelijk Primair Onderwijs Duin- en Bollenstreek met als doel het verkrijgen van overtollig schoolmeubilair ten behoeve van de scholen in Roemenië of Oekraïne. Op dit verzoek is vanuit de stichting PCPO-DB positief gereageerd.
Eind juni en begin juli 2017 is een deel van de inventaris opgehaald bij De Rembrandtschool in Lisse om in Oekraïne een goede bestemming te krijgen. Omdat nog de nodige formaliteiten met de Oekraïense douane en ook het transport nog moesten worden geregeld is het schoolmeubilair tijdelijk opgeslagen bij Moolenaar bv in Voorhout.
Op donderdag 5 oktober 2017 is het transport met schoolmeubilair geladen en zal na een reis van ca. 1800 km bij de lagere school in Gát in Oekraïne worden gelost. Dit schoolmeubilair, waaronder leerlingen sets, hoge en lage schooltafels, verrijdbare kapstokken, diverse kasten en zo’n 60 stoeltjes,
krijgt zo een tweede leven in een school in Oekraïne.
Kringloopwinkel Op Dreef is blij ook op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan het hergebruiken van goede artikelen en materialen op locaties zoals scholen en dergelijke waar het nog goed bruikbaar is.