Volg ons op
Volg ons op Facebook


Bijgewerkt op
27-12-2017
Doelstelling van het Pastoraal Fonds


Het Pastoraal Fonds is een commissie van de Protestantse Gemeente te Sassenheim (Julianakerk en Dorpskerk te Sassenheim)

De doelstelling van het Pastoraal Fonds is het beheren van de fondsen voor hulp- en ontwikkelingsprojecten in het bijzonder voor landen in Oost-Europa. Met deze fondsen wordt materiële, financiële en diaconale hulp verleend aan de zustergemeente Tileagd in Roemenië. En ook in een tweetal andere plaatsen in Roemenië namelijk Bilghez en Alesd is het Pastoraal Fonds actief.
Verder wordt gewerkt in Oekraďne, met name in de de gemeenten Gát, Csikós, Balazsér, Csonkapapi, Kigyós, Kisbégány en Nagymuzsaly. In alle dorpen wordt gewerkt met contactpersonen, waarmee jaarlijks overleg wordt gepleegd over lopende en nieuwe projecten.
Er wordt hulp geboden aan scholen in de vorm van financiële ondersteuning bij de aanschaf van leermiddelen en aan gezondheidscentra door financiële ondersteuning voor de aanschaf van medicijnen en medische instrumenten. Voor het kerkelijke jeugdwerk wordt catechisatiemateriaal gestuurd bestaande uit boeken, teken- en plaatmateriaal.

Naast de projecten worden transporten gefinancierd waarbij de hulp voornamelijk bestaat uit het sturen van kleding, verbandmiddelen,incontinentiemateriaal en loophulpmiddelen.

De grote projecten van dit moment in Tileagd in Roemenië is: een onderzoek naar de haalbaarheid van het opzetten van een tafeltje dekje / open eetkeuken. In Oekraďne is zijn al twee tafeltje dekje projecten operationeel. Te weten: het tafeltje dekje project voor 34 personen vanuit de keuken van "Hoop en Liefde" in Csonkapapi en het tafeltje dekje project in Gát, waarbij vijftig personen dagelijks een warme maaltijd krijgen. Ook is twee jaar geleden de kleuterschool in Gát gerenoveerd. Een verslag hiervan staat op home-pagina.
De benodigde gelden worden voornamelijk verkregen door de verkoop van tweedehandse artikelen in Kringloopwinkel Op Dreef verder via giften en collecten in de Julianakerk en de Dorpskerk van de Protestantse Gemeente te Sassenheim.

De leden van het bestuur het Pastoraal Fonds:

Henk Maat - Voorzitter en public relations
Jan Lindhout - penningmeester
Ina van Laar - algemene taken
Anne Boer - algemene taken
Vacature - secretaris
Vacature - algemene taken

Contact:
Pastoraal Fonds
Kagerdreef 90
2172 HM Sassenheim

E-mail: pastoraalfonds@gmail.com
TEL: 0252-216288 (antwoordapparaat)

Bankrekening van het Pastoraal Fonds:
Banknr. NL43RABO0357205758